מיטות סיעודיות

מיטה סיעודית נועדה לענות על צרכים של מטופלים (ביניהם מבוגרים, חולים, נפגעי תאונות או מחלות) הזקוקים לטיפול סיעודי בביתם. החזרה של המטופל מבית החולים הביתה, מלווה בקשיים, חששות ודאגות. עם מיטה סיעודית משרד הבריאות נוחה, תהליך השיקום יעבור במהרה וללא קשיי נוחות. מטופלים רבים הזקוקים לטיפול סיעודי, נאלצים להעביר את רוב זמנם ללא יכולת לצאת מהבית, לרבות מטופלים החווים קושי בתנועה. על המיטה הסיעודית להיות נוחה, ניידת ולהתאים לצרכי המטופל כמו צפייה בטלוויזיה או שימוש במחשב, אכילה וכמובן שינה. לרוב, הצורך במיטה סיעודית הוא לטווח קצר ומאפשר למטופל לעבור למיטה רגילה תוך מספר חודשים.
צור איתנו קשר עוד היום לקבלת הצעת מחיר אטרקטיבית

בין לקוחותינו

קופת חולים כללית

כללית אסתטיקה

מכבי שירותי בריאות

בי"ח "אסותא"

בית חולים לוינשטיין

משרד הבריאות

קופת חולים מאוחדת

קופת חולים לאומית

ישרוטל

חמי געש

אקים

הולידי אין

המוסד לביטוח לאומי

אמריקן לייזר

תל השומר

רונית רפאל

פרופורציה

Care

משרד הבטחון

שערי צדק

סוגים שונים של מיטות סיעוד

מיטות סיעוד סטנדרטיות מגיעות במידות של 2 מ' על תשעים ס"מ וכוללות משטח שכיבה שמסוגל לעלות ולרדת לגבהים של ארבעים ס"מ ושמונים ס"מ מגובה הרצפה. מיטות אלו מתאימות לאנשים בעלי משקל של עד מאה ושבעים ק"ג. עבור אנשים ששוקלים למעלה מכך יש לייעד מיטה סיעודית מיוחדת בעלת יכולת נשיאה של עד מאתיים חמישים ק"ג. מיטות סיעוד מסוימות מאפשרות להורידן לגובה של עשרים ס"מ בלבד מן הרצפה ומתאימות בעיקר לאנשים בעלי קושי מיוחד לקום מן המיטה.

  • מיטה סיעודית בעלת מעקה בטחון, גב מתכוונן ומגוון מצבי שימוש לנוחות מרבית.
  • המיטה מגיעה עם גלגלים המאפשרים ניידות והזזה ללא מאמץ.
  • מזרן מיוחד המבטיח שהות ארוכה ללא השלכות.
  • המיטה אושרה על ידי מכון התקנים הישראלי.

מיטה סיעודית חשמלית

מטופלים המגיעים למצב סיעודי, חווים קושי בביצוע פעולות יומיומיות פשוטות. הקושי הזה גורם לעיתים לתחושת תסכול וייאוש. מיטה סיעודית חשמלית יכולה למנוע תחושות אלו, להקל על חייהם של מטופלים סיעודיים ולתרום לתהליך השיקום שלהם, לתחושת העצמאות ולנוחות מרבית אותה הם צריכים. מיטה סיעודית חשמלית מצוידת במנגנון המאפשר הרמה והורדה של המיטה באמצעות שלט בלבד, החוסך מהמטופל את הצורך לזוז או לבצע פעולות שיקשו עליו ויאטו את תהליך השיקום. למטופלים אחרי ניתוח, לרוב, אין את היכולת להתנהל ברמה שהיו רוצים, ועל כן מיטה סיעודית חשמלית יכולה לענות להם על הצרכים ולהיות להם לעזר.

  • אפשרות להתאמת גובה בהתאם לצרכי המטופל.
  • המיטה מגיעה עם גלגלים המאפשרים ניידות והזזה ללא מאמץ.
  • כוללת מקום לאחסון חפצים של המטופל.
  • מנגנון נעילה בטיחותי.

הטיפים שלנו

בטיחות – בדקו שאתם רוכשים את המיטה הבטוחה ביותר בשוק. השוק רווי במיטות ברמות איכות שונות, לכן יש לבדוק אישורים המעידים על האיכות והבטיחות שבשימוש במיטה.

התייעצו עם הצוות הרפואי – במטופלים אשר רוכשים לביתם מיטה שכזו יש להתייעץ עם הצוות הרפואי, לשאול ולקבל המלצות כדי לרכוש את המיטה המתאימה ביותר למצב המטופל.

ידני או חשמלי – ניתן לכוון את המיטה למספר מצבים שונים. צריך לבדוק האם המטופל, או מי שמטפל בו, יכול לשלוט במיטה בקלות או שכדאי לבחור במיטה עם מנגנון חשמלי.

שכירה או רכישה – במידה והמיטה לא תשמש אתכם זמן ממושך, יש לשקול השכרה של המיטה כדי לחסוך בעלויות.

התאמה אישית – כדאי לבדוק שהמיטה מתאימה לכם מבחינת הרוחב, הגובה והמשקל שלכם, לפעמים יש צורך בשינויים של המיטה או המזרון כדאי לשפר את הנוחות של המטופל.

שאלות נפוצות

מיטות סיעודיות יכולות להתכוונן למספר מצבי ישיבה/שכיבה ובכך למנוע תנוחה אחת קבועה. בנוסף, המיטות מגיעות עם מזרן מיוחד נגד פצעי לחץ על מנת למנוע כל נזק או אי נוחות בשהייה ממושכת על המיטה.
לחלוטין לא. מיטות סיעודיות בנויות מתוך ידיעה שהמטופל נמצא במצב שלא מאפשר לו לבצע פעולות יומיומיות, אפילו הפשוטות ביותר, ועל כן ניתן לתפעל את המיטה בקלות. המיטות מצוידות במנגנונים שמקלים על התפעול, והחשמליות שבהן מגיעות עם שלט שעוזר למטפל ולמטופל לשנות מצבי שימוש בלי להפעיל כוח.
מיטה סיעודית נועדה לענות על צרכים של מטופלים הנמצאים במצב סיעודי ונזקקים לעזרה. חלקם לא מסוגלים ללכת, חלקם לא יכולים להזיז גפיים עליונות או תחתונות וחלקם במצב שלא מאפשר להם לקום מהמיטה. מיטה סיעודית איכותית מצוידת במנגנונים שיעזרו למטופל עם פעולות כמו ישיבה ושכיבה, ומזרון שמונע נזקים בעת שהייה ממושכת, מה שלא ניתן למצוא כיום במיטה רגילה.
בהתאם למצבו של המטופל הסיעודי, ניתן לכוון את המיטה על מנת להבטיח נוחות והתאמה מקסימלית. יש לקחת בחשבון מוגבלויות ויכולות של המטופל כדי לוודא שהמטופל מקבל את הטיפול והציוד הנדרשים לו.
מטרתה של מיטת הסיעוד היא ללוות את המטופל בתהליך השיקום שלו, להקל על פעולות שהוא מבצע במשך היום וכמובן להבטיח את בריאותו. מיטה סיעודית שלא אושרה על ידי מכון התקנים, ככל הנראה לא בטיחותית ולא תיתן מענה למטופל שמבקש את הציוד הדרוש לו. כדי להבטיח את בריאותו של המטופל, יש לוודא שהמיטה תקינה ומאושרת על ידי מכון התקנים.
המידות הסטנדרטיות מתאימות לבעלי משקל של עד 170 ק״ג. לאנשים שמחפשים יכולת נשיאה גבוהה יותר, ניתן לייעד מיטה מיוחדת המאפשרת נשיאה של עד 250 ק״ג.