אלונקות

אלונקה הנקראת גם נרוד, משמשת כאמצעי להעברת נפגעים או אנשים שאינם יכולים לנוע בכוחות עצמם. נהוג לשאת את האלונקה על ידי שני אנשים בזמן שהפצוע שוכב בתוכה. מעבר לאלונקות צבאיות, כיום נעשה שימוש באלונקת אורטופדיות לצרכי הרמת נפגעים מבלי לטלטל אותם. ניתן לפצל אלונקות אלו לשני חלקים אשר מוחדרים לאזור שמתחת לגבו של הפצוע כאשר הוא על הקרקע. חלקים אלו מתחברים שוב לאחר החדרתם.
צור איתנו קשר עוד היום לקבלת הצעת מחיר אטרקטיבית

בין לקוחותינו

קופת חולים כללית

כללית אסתטיקה

מכבי שירותי בריאות

בי"ח "אסותא"

בית חולים לוינשטיין

משרד הבריאות

קופת חולים מאוחדת

קופת חולים לאומית

ישרוטל

חמי געש

אקים

הולידי אין

המוסד לביטוח לאומי

אמריקן לייזר

תל השומר

רונית רפאל

פרופורציה

Care

משרד הבטחון

שערי צדק

סוגים שונים של אלונקות

אלונקות משוכללות יותר משמשות באמבולנסים כאלונקות רפואיות ומודרניות באמצעותן מעבירים נפגעים או פצועים אל בית החולים מזירת האירוע. אלונקות אלו מגיעות עם גלגלים המסייעים לתנועה, מנגנון להתאמת גובה האלונקה ומתקן נעילה למניעת טלטול של האלונקה המצוי בתוך האמבולנס. ישנה חשיבות עליונה למנגנון התאמת הגובה באלונקה משתי סיבות, ראשית הוא מסייע להכניס את הנפגעים אל האמבולנס בצורה מהירה יותר ושנית הוא מאפשר להעביר את הנפגע אל המיטה בחדר המיון.

אלונקות בשימוש צבאי

אלונקות שדה מתייחסות לכל אותן האלונקות הנמצאות בשימוש צבאי. האלונקות הפשוטות בעלות שני מוטות עץ שהושחלו ביריעת קנבס, היו בשימוש בתחילת מלחמת העולם השנייה ובמלחמת העצמאות. את שני מוטות האלונקה חיברו למעשה שתי זרועות מתכת מתקפלות.

השימוש באלונקות אלומיניום מתקפלות החל רק במהלך שנות השישים. החיילים היו מסוגלים בדרך קבע לשאת על גבם אלונקות אלו בעקבות המבנה שלהם שאפשר את התקפלותן לאורך ולרוחב.

רקע כללי והיסטורי אודות אלונקות

על מנת להימנע מהחמרת מצב הפגיעה של השכוב על האלונקה וכדי להבטיח שהוא לא ייפול ממנה לעתים קושרים את הנפגע אל האלונקה באמצעות רצועות. בתקופות קדומות נהוג היה להוביל את הפצועים בשדות הקרב על ידי אלונקות בתנאים מסוימים שלא אפשרו לפנות את הפצועים באמצעות כלי רכב גלגליים דוגמת עגלות. מבנה האלונקה כלל לרוב יריעת קנבס ושני מוטות לנשיאה אשר הושחלו אל תוך היריעה. השימוש באלונקות פשוטות אלו נעשה עד למאה העשרים.

הטיפים שלנו

התאמה לצרכים – האם אתם תשתמשו באלונקה לפעילות שדה או בתוך בית החולים ? בדיקת הצרכים שלכם תוביל אתכם לבחירה הנכונה של האלונקה, כך שתתאים לדרישותיכם ולצרכים הייחודים לכם.

הידראולית, חשמלית או מכנית – חשבו על פרופיל המטופל הפוטנציאלי כמו גם על התפקידים הייחודים לכל אלונקה.

הצוות הטיפולי – שימו לב עם אילו סוגי אלונקות חש הצוות הרפואי בנוח. בנוסף, אל תהססו לשאול ולהתייעץ עם הצוות המטפל והמסייע כדי לשאול אותם אילו תכונות הם היו רוצים לראות באלונקות הבאות שהמוסד ירכוש.

נשיאת מטופלים – בדקו בדיוק איזה משקל האלונקה יכולה לשאת. כדאי לרכוש אלונקה עם יכולת נשיאת מטופלים במשקלים שונים.

אלונקות הן אביזר רפואי חשוב ומרכזי עבור המטופלים ועבור הצוות הרפואי. משתמשים באלונקות לרוב לצורך ניוד מטופלים. אלונקות איכותיות הן הכרחיות גם עבור המטופלים אך גם עבור הצוות הרפואי. מחקרים מראים כי אלונקות איכותיות מונעות פציעות ותאונות של הצוות הרפואי וגם מגנות היטב על מטופלים. אלונקות איכותיות יחסכו לכם הוצאות שנובעות מפציעות של צוות רפואי או מטופלים חלילה. אלונקות איכותיות מקלות עבורכם העברת מטופלים בתור המוסד הרפואי שלכם ובין מוסדות טיפול. אצלנו תוכלו למצוא אלונקות עם מגוון תכונות שיתאימו בצורה מדויקת לצרכים שלכם במוסד הרפואי שלכם.
לאלונקות ההידראוליות יש מספר יתרונות על פני אלונקות אחרות, דבר זה בא לידי ביטוי בין היתר, בכוונון המשענת שלהם, בקלות קביעת הגובה ובמגני הפלסטיק – בכל ארבעת הפינות.
האלונקות מיוצרות בישראל. כך, שכשאתם רוכשים אותם אתם יכולים להיות בטוחים שאתם מקבלים מוצר איכותי, כזה שיחזיק לכם שנים רבות.
היתרון הבולט באלונקות החשמליות קלות ההפעלה שמתבטאת בשלט. השלט- מאפשר לצוות הרפואי לכוון את האלונקה באופן שחוסך זמן ומאמץ מיותר. כך, שניתן להפנות משאבים רבים לשאר המשימות הרפואיות.
בהחלט, כל האלונקות מגיעות עם שני מגני צד להבטחת המטופל בכל שלב, בעת השינוע שלו.