איך בוחרים מיטה טיפולית מתאימה לאוסטאופת?

כאוסטאופתים אתם יודעים שיש ברשותכם שלושה כלים עיקריים: הידיים שלכם, הידע המקצועי שברשותכם והמיטה עליה אתם מטפלים. 

את הידיים אתם יכולים לאמן, לטפח ולחזק, ואת הידע המקצועי שרכשתם חשוב לרענן בהשתלמויות המתאימות – אבל לא פחות חשוב מזה לדעת לבחור את המיטה הנכונה. 

המדריך שלפניכם ילמד אתכם לבחור מיטת טיפולים שתאפשר לכם להעניק טיפולים איכותיים, בעלי ערך מוסף משמעותי למטופלים שלכם, ולעשות זאת באופן פרקטי, חדשני ויעיל מתמיד.  

לבחור מיטה איכותית שתסייע לכם להעניק טיפולים אפקטיביים יותר

ממש כמו שלמדתם, טיפול אוסטאופתי טוב הוא כזה שמאפשר להגיע לרקמות העמוקות בצורה האופטימלית ביותר.

כדי שזה יקרה, לא די במיומנויות המקצועיות שרכשתם ובמגע טוב בידיים – דרושה גם מיטה מתאימה, המאפשרת עבודה בישיבה, שכיבה על הצד ובמנחים אחרים שמקלים על המטפל לגשת לרקמות באופן אופטימלי.

מיטת טיפולים חשמלית תקל עליכם לתמרן בקלות בין מנחי ישיבה, שכיבה על הבטן, הגב או הצד, בלי לשבור את הגב של המטפל.

בחירת מיטה חשמלית המתאימה לטיפול אוסטאופתי

כשעומדים לבחור מיטה חשמלית שתתאים לטיפול אוסטאופתי, ישנם שני מאפיינים עיקריים שחשוב להכיר:

  • מיטה המותאמת למגוון מטופלים: מיטה רב תכליתית ונוחה היא כזו שיכולה בקלות להתאים למטופלים שונים בטווח משקל רחב ובמצבים בריאותיים מגוונים, בין אם הם בעלי יכולת תנועה עצמאית, או סובלים מנכויות ומגבלות, עקב ישיבה על כיסא גלגלים, לדוגמא.רצוי לבחור מיטה רחבה וארוכה דיה, על מנת שתתאים גם למטופלים גבוהי קומה, בעלי מבנה גוף רחב או עודף משקל משמעותי, וכן לוודא שעמידותה בפני עומסי משקל טובה ובטיחותית.

    בנוסף, חשוב שיהיו אפשרויות כוונן לאזורי הראש והפנים, על מנת להתאים את מנח הצוואר לפי צרכיהם של מטופלים שונים.

    עוד רצוי לוודא שלמיטה בה תבחרו ריפוד נוח ועבה דיו, שיסייע ליצור אצל המטופלים חוויית טיפול חיובית כבר מהרגע הראשון בו הם נשכבים בחדר הטיפולים שלכם.

  • מיטה ארגונומית המותאמת לנוחותכם כמטפלים: חשוב לרכוש מיטה שמתוכננת בצורה חכמה וארגונומית, שמאפשרת נוחות עבודה סביבה במהלך הטיפולים, תוך שליטה קלה בהתכווננות למצבים השונים.חשוב לוודא שלמיטה החשמלית שתבחרו יש אפשרויות נוחות וידידותיות למשתמש להתאמת הגובה – זה שחיוני על מנת למנוע שחיקה וכאבי גב, שנוטים להתפתח כמטפלים עובדים בגובה שאינו מותאם להם.

    ככלל, מיטה שכוללת פונקציות התאמה רבות שניתנות לתפעול באופן מידי ונוח, תחסוך לכם זמן יקר ותקל עליכם להתמקד בטיפול – ללא הסחות דעת הנובעות מהתעסקות יתר עם היבטים טכניים נלווים.

פונקציות ומפרטים שחשוב לשים לב אליהם במיטת הטיפולים

התאמה פונקציונאלית מעולה לצד מפרט ידידותי למשתמש וקל לתפעול – מהווים אלמנטים חיוניים וחשובים במיטת הטיפולים שתבחרו, אשר ישפיעו באופן ממשי על איכות הטיפולים שלכם.

לפניכם מספר היבטים שמומלץ לשים לב אליהם כשאתם בוחנים את מפרט המיטה שברצונכם לרכוש:

  • שלטי יד ובר הפעלה: במרבית מיטות הטיפולים המתכווננות פנאומטית ישנם שני מנועים נפרדים, כשחשוב לוודא שלכל אחד מהם שלט נפרד משלו.עוד מומלץ לתת את הדעת לאפשרות להוסיף בר הפעלה נוח ומתקדם, שמקל על כוונון אופטימלי ויעיל על המיטה למנחי הטיפול השונים.
  • שלט רגל: שלט רגל מקנה לכם ממד נוסף וחיוני בתפעול מיטת הטיפולים, שמעניק מענה לשינויים במנחים באופן דינאמי בעת הטיפול.בין היתר, שלט רגל יאפשר לכם לשנות את זוויות ומנחי המיטה מבלי להיאלץ להתכופף, או אפילו להסיר את ידיכם מגופו של המטופל – באופן זורם וטבעי, שאינו פוגע ברצף הטיפול.
  • מעקות צד נשלפים: מעקות צד חשובים מבחינה בטיחותית, במיוחד כשמטפלים במטופלים בעלי מוגבלויות בתנועה. כמו כן קיימת חשיבות רבה לאפשרות השליפה הנוחה והמהירה של מעקות הצד, כך שיאפשרו עלייה וירידה נוחה וקלה ממיטת הטיפולים.שלט כפתור מגנטי ושלטים נוספים סביב המיטה: שלט כפתור מגנטי מאפשר תפעול משוכלל, חכם ונוח יותר של מצבי המיטה המתכווננת.

    בנוסף, קיומם של שלטים נוספים באזורים שונים סביב המיטה מבטיח שתוכלו לשלוט עליה בכל רגע במהלך הטיפול – מבלי להיאלץ לקטוע את הרצף הטיפולי לשם כך.

    שליטה נפרדת בהטיית חלקי הראש והרגליים: כידוע, לכל מטופל ומטופלת יש להתאים את המנחים השונים במהלך הטיפול, בהתאם לצרכים האישיים, לאבחנה ולאסטרטגיה הטיפולית.

    אי לכך מומלץ לבחור במיטה טיפולית מתכווננת הכוללת אפשרות להטיה פניאומטית נפרדת של חלק הראש וחלק הרגליים, ומאפשרת התאמה אופטימלית לכל אחד ואחת מהמטופלים שלכם.

    אל תוותרו על פתח הנשימה: פתח הנשימה שבמיטת הטיפולים חיוני על מנת לאפשר מנח גב וצוואר ישרים בזמן שהמטופל שוכב על הבטן – וודאו שדגם המיטה אותו תבחרו לרכוש מצויד בפתח נשימה נוח.

מיטת טיפולים נייחת או ניידת?

במרבית המקרים, המיטות החשמליות הן סטטיות ומשכוללות יותר מהמיטות הניידות – הן מבחינת יכולות השליטה בגובה המיטה, בסיוע של מנועים חשמליים, והן מבחינת גמישות ההתאמה למנחי המטופל השונים(שכיבה, ישיבה, שכיבה על הצד ועוד).

יחד עם זאת, במידה ואתם מחפשים פתרון נייד שיאפשר להגיע עד לבית הלקוח, תוכלו לבחור במיטות ניידות משוכללות שמאפשרות שליטה נוחה יחסית במנחי הטיפול ובאופציות ההתכוונות השונות.

לפניכם מספר היבטים שיש לשים אליהם לב כשבוחרים מיטת טיפולים מתכווננת ניידת:

  • שליטה בגובה המיטה: גם במיטת טיפולים ניידת, חיוני לוודא שקיימת אפשרות נוחה ופשוטה לכוונון גובהה הכללי, על מנת שיתאים לצרכים שלכם כמטפלים.זכרו: התאמת גובה המיטה לנוחותכם המלאה, חיונית לעבודה בריאה לאורך זמן תוך מניעת שחיקה וכאבים שונים.
  • התכוונות מנח הראש: פתח האוורור או אזור הנחת הראש הקיים במיטת הטיפולים חייב להיות כזה שניתן לכוונן אותו, על מנת לוודא שהמטופל או המטופלת שוכבים במנח נכון ובריא עבורם, מבחינת חוליות הצוואר והגב העליון.גם דגמים מתקפלים ונוחים לנשיאה ומיטות ניידות מתקדמות, יכולים לכלול אפילו עשרה שלבים של מנחי ראש, שמעניקים גמישות בהתכווננות המתקרבת לזו של המיטות החשמליות.
  • מיטה עם גב מתרומם עד למנח של 90 מעלות: פונקציה של גב המתרומם למנח ישיבה מלאה, חשובה על מנת לאפשר טיפול נוח ותמיכה מלאה גם למטופלים בעלי מגבלות המונעות מהם לשכב.